Politiken har lige indført det, der i blog-terminologi hedder en trackback- eller ping-funktion for blogosfæren i deres onlineavis Politiken.dk. Det betyder, at hvis du i din blog linker til en artikel på politiken.dk, så får du et link til din blog i det specielle feldt efter artiklen.
Hvordan virker det?
Politiken benytter den svenske blogsøgetjeneste Twingly, som holder øje med, om danske blogs linker til en artikel på Politiken.dk. Finder Twingly et sådan link, så sender den besked til politiken om, at der skal laves et link tilbage. For den artikel som jeg også nu linker til, ser linksene sådan ud:
Twingly skulle indeksere ca. 55.00 danske blogs, så den indekserer sandsynligvis også din blog. Men vil du være helt sikker på at mekanismen fungerer, så kan du automatisk lade din blog pinge Twingly. Hvis du har en WordPress-blog, så går du ind i “indstillinger”, “skriv” og finder nederst feltet med ping-adresser. Her tilføjer du denne adresse: http://rpc.twingly.com/.
Blogosfæren bliver en del af mediebilledet
At Politiken har indført denne funktion betyder på en måde, at blogs af de traditionelle medier bliver anerkendt som et medie man skal tage seriøst. I modsætning til tidligere, hvor dagbladenes websites ikke en gang turde at linke væk fra sig selv, så er Politikens funktion et link hen til eventuelt konkurrerende informationskilder. Derfor synes jeg Politikens nyskabelse er et modigt træk.
Få linklove til din blog
En pudsig lille detalje er, at normale Trackbacks fra andre blogs for det meste er udstyret med et nofollow-tag på linket, hvilket betyder at det ikke har nogen synderlig link-værdi i forhold til Google. Politiken nye link-funktion har imidlertid ikke dette nofollow-tag, så du får faktisk et link fra et PageRank 6-site når du linker til artikler på Politiken. Thums up for det.
Lignende tiltag
Information og Ekstrabladet har allerede indført en lignende funktion ved hjælp af Overskrifts blogsynergi. Desværre ser det ikke ud til, at links fra de to aviser er placeret i forbindelse med den artikel som der linkes til, men kun en generel oversigt over de seneste blog-links. Og hvis det ikke længere er de seneste links, så bliver man oven i købet ført hen på Overskrift.dk. Det synes jeg er svagt, for styrken ved at vise links er jo netop, at man efter at have læst en artikel, kan læse videre om det samme på en blog.
Pingback: Få link-love ved at linke til artikler på Politiken.dk | SEOblog.dk
Hej Knut
Først og fremmest tak for omtalen 🙂
Vi overvejer her på ekstrabladet.dk at lade blog-trackbacks fra vores egen blogtjeneste EBblog optræde inde i artiklerne, men i øjeblikket er antallet af trackbacks (og folk der klikker på trackback-links hos os) ikke ret stort og derfor venter vi lidt og ser tiden an.
// Lars K Jensen
Journalistisk projektleder, Ekstra Bladets Nationen
Hej Lars
Jeg tror denne feature primært er noget som kan tænde os erfarne bloggere. Det tog mig et par år at forstå begreberne trackback og pingback i sin tid, og da er der ikke en gang et mellemled som Overskrift eller Twingly. Så jeg tror der vil være mange bloggere og læsere af onlineaviser der i lang tid endnu vil være lykkeligt uvidende om om disse nye funktioner.
Men lidt fedt er det alligevel at blogosfæren og medieverdenen kan blive flettet sammen.
Hej Knut,
Som Lars K. Jensen fra Ekstra Bladet netop korrekt fortæller indeholder BlogSynergi produktet fra Overskrift.dk også muligheden for at vise bloglinks i forbindelse med hver artikel på netmediet, men Ekstra Bladet har i første omgang bare valgt ikke at anvende denne mulighed.
Information.dk, som også anvender vores BlogSynergi, har derimod valgt både at vise en blog-oversigt, samt at vise bloglinks ved de artikler der refereres til i blogosfæren, se f.eks. denne artikel:
http://www.information.dk/153573
Hej Stefan. Tak for kommentaren. Vidste ikke at Information havde links på de enkelte artikler, men det er godt at se, synes jeg.
Pingback: Be seen more on the Internet | iJacobsen - Jonas Jacobsen
PING
Verden bliver mindre og mere oversigtlig – i hvert tilfælde på nogle områder! At Politiken har indført ping-funktionen og udeladt “no-follow”-tagget, synes jeg er vældigt stærkt.
Thumps up!