Gratis SSL-certifikat HTTPS til WordPress – Hvordan gør du?

Se denne korte guide til hvordan du får SSL-certifikat på din WordPress-hjemmeside. Altså at din webadresse starter med HTTPS. Hvis din host tillader det oven i købet gratis.

Det er efterhånden et krav at websites har en sikker forbindelse i form af et SSL-certifikat. Hvis ikke, så har Google antydet, at det kan gå ud over din ranking i deres søgemaskine. Og endvidere er der begyndt at komme en advarsel i browserne der advarer om en usikker forbindelse.

Brug det gratis certifikat Let’s Encrypt
De fleste hosts tillader at du bruger Let’s Encrypt på dit domæne. Find stedet i deres kontrolpanel hvor du kan kan slå dette til. Ofte er det i forbindelse med DNS. Når du har slået dette til, så vil der sandsynligvis gå nogle timer inden det slår igennem.

Installér Plugin’et Really Simple SSL på dit WordPress-website
Mens du venter på at dit nye certifikat slår igennem, så kan du installere plugin’et Really Simple SSL. For at installere det hurtigt, så gå ind i backend på din WordPress-hjemmeside, vælg afdelingen for plugins, tilføj nyt og søg her efter Really Simple SSL. Installér og aktivér det. Når det er gjort, så vil der nok komme en meddelelse om, at der ikke er noget certifikat på domænet. Så må du vente. Når det er klar skal du blot klikke på knappen for at aktivere SSL gennem plugin’et. Nu skulle hele dit site køre på HTTPS.

Tilpas Google Analytics
Alle steder på nettet hvor du har skrevet din websadresse og hvor du kan ændre den ville jeg ændre HTTP til HTTPS. Dog redirecter Really Simple SSL alting, men nogle tjenester skal helt have den rigtige adresse for at fungere optimalt. Dette gælder f.eks. forskellige webanalytics som Google Analytics. Der hvor du har angivet websadressen her, bør du ændre til HTTPS.

Tilpas Google Search Console (Webmastertools)
Den rigtige måde at fortælle Google om din ændring af webadressen til HTTPS skulle være ved at angive det i Google Search Console. Her skal du tilføje to nye websadresser som “Ejendomme”, nemlig HTTPS uden og med www. For Ordpress.dk skulle jeg ende med at have disse 4 “ejendomme”:

https://ordpress.dk
https://www.ordpress.dk
https://ordpress.dk
https://www.ordpress.dk

Når det er gjort, så skal man angive om man foretrækker med eller uden www. Jeg har f.eks. uden som du kan se her på sitet.

Problem med at vise sikker forbindelse i browser?

  • Et problem kan være hvis certikatet ikke er gyldigt eller udløbet. Så er løsningen nok at kontakte din host.
  • Hvis der står i browseren at SSL-certifikat er gyldigt, men der alligevel står “Din forbindelse til dette website er ikke helt sikker”, så skyldes det måske mixed content, som betyder, at dele på dit website er hardcoded med den gamle URL med HTTP. I Chrome kan du “Inspecte” (undersøge) siden og her vælge menupunktet “Consol” hvor mixed content-fejl vil blive vist.
  • Hvis du stadig ikke kan finde fejlen, så kan du oprette en support-ticket hos skaberen af Plugin’et Really Simple SSL.
Scroll to Top

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website. Hvis du fortsætter med at bruge dette site vil vi antage at du er indforstået med det.

Brug for hjælp til Wordpress?
Eller skal jeg lave et website til dig?

Lad mig ringe dig op og give dig et uforpligtende tilbud. Bare skriv dit nummer her:

Eller ring til min mobil: 30 30 21 30