Har du nogensinde prøvet WordPress-widgets?

Det havde jeg ikke indtil idag. Først gik jeg ind på min gratis WordPress.com-blog (som jeg bare har for at lege med, og fordi jeg bruger deres API-nummer i mine Akismet antispam plugins) og afprøvede løjerne. Man går ind under Presentation og vælger undermenuen Sidebar Widgets. Denne er der kun hvis det tema man har slået til understøtter Widgets, hvad det fleste af temaerne hos WordPress.com gør.

Sidebar Widgets set fra backend

Når man så er her, ser man en masse bokse med de forskellige Widgets. Disse flytter man med musen hen i den menubar hvor man gerne vil have dem og kan med træk og slip arrangere deres indbyrdes orden. Der hvor jeg prøvede kunne man bruge følgende widgets: delicious, pages, calendar, archives, links, meta, search, categories, recent-posts, text-1, rss-1, recent-comments, meebo, sonific, akismet, blog-stats, top-posts og flickr.

Vil man have widgets på sin egen side, kan man downloade Widgets-plugin’et, installere det og så håbe at ens tema understøtter widgets. Hvis ikke, er der anvisning til hvordan man kan rode med det selv. Mit aktuelle tema her på bloggen understøtter ikke widgets, så jeg droppede projektet.

Der er en ret officiel blog om widgets. Mit indtryk er, at man godt kan leve uden widgets, og lave af de fleste ting selv i menu-baren. Det er bare meget nemmere med widgets, især for folk der ikke er så meget for at kode lidt.

Scroll to Top

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website. Hvis du fortsætter med at bruge dette site vil vi antage at du er indforstået med det.

Brug for hjælp til Wordpress?
Eller skal jeg lave et website til dig?

Lad mig ringe dig op og give dig et uforpligtende tilbud. Bare skriv dit nummer her:

Eller ring til min mobil: 30 30 21 30