Habari: Nyt konkurrerende blog-værktøj til WordPress?

Der er sprunget en bombe i blogverdenen, og jeg har først lige hørt den.

Nogle af de tunge drenge i WordPress-verdenen har lige lanceret et nyt blogværktøj der hedder Habari (svahili for “what’s the news?”). Nyheden blev plantet diskret på Chris J Davis’ blog den 3. januar, hvor han afslører, at hans blog kører på det nye system og at han er hovedudvikleren på det. En anden deltager i projektet er hans makker i udviklingen af det eksperimentelle tema K2, danskeren Michael Heilemann (ham der står bag WordPress standard temaet Kubrick) som skriver om det den 7. januar. Derudover er kendte blogudviklere som Owen Winkler, Khaled Abou Alfa, Scott Merrill og Rich Bowen med i projektet. Og i går skrev Blogging Pro så om det, hvor jeg så det. Det er interessant at læse kommentarerne i disse blogindlæg. Folk er ret euforiske, og nogen skriver at de straks vil skifte når det nye system kommer frem, og at de er ved at være trætte af WordPress. Det er det rene hype.

Det er lidt svært at bedømme hvad der er i projektet, og om det bliver lige så bæredygtigt som WordPress. Måske WordPress’s afløser som det førende blogværktøj? Det bliver i hvert fald spændende at følge med i. Måske er en ny blog-religionskrig brudt ud?

Update: Flere interessante links:
http://www.skippy.net/blog/2007/01/09/spread-the-news/
http://asymptomatic.net/2007/01/09/2892/whats-up/
http://www.brokenkode.com/archives/habari/
http://technorati.com/tag/habari
Og så kan man iøvrigt selv downloade scriptet og afprøve det hvis man er lidt nørdet.

10 kommentarer til “Habari: Nyt konkurrerende blog-værktøj til WordPress?”

 1. Medmindre Habari har en, bedre, måde at håndtere spam comments på and WordPress+Akismet, så tror jeg, at jeg bliver på WP 🙂

  Og ja, det lyder som det rene hype…

  Men alt andet lige, så viser historien jo, at konkurrence skaber innovation, så det bliver spændende at se, hvad der sker!

  // Lars

 2. Morten: Ja absolut interssant.

  Lars: Jeg tror der går lidt før projektet er færdig anyway, så heldigvis skal man ikke beslutte sig endnu for hvad man vil bruge. Og sådan en beslutning kan da også have vidtrækkende konsekvenser er min erfaring. At skifte er ikke blog med indhold og database er ikke noget man bare gør, og man vil så være låst af den nye systems begrænsninger.
  Du har fuldstændig ret i at det er sådanne moves som dette der skaber innovation. Hvis ikke WordPress havde udkonkurreret gamle værktøjer som Movable Types og pmachine, så tror jeg ikke blogging værktøjer kunne så meget som idag. Måske har vi det ligesådan med Habari om to år?

  Anne: Som jeg har forstået det, så er det nye systems kode objektorienteret, benytter sig af PHP 5 og andre af den slags programmørforbedringer. Jeg kan heller ikke gennemskue hvad det kommer til at betyde for os brugere. Til gengæld tror jeg det betyder utrolig meget hvilke personer der er involveret i et projekt som dette og at de er drevet af at gøre det bedre. Hvis sådanne personer lykkes og har success, så trækker det alle andre dygtige udviklere med sig og så går systemet hen og bliver den nye standard som er bedre.

 3. Og jeg havde slet ikke hørt om Habari før nu. Det lyder spændende, og konkurrence imellem forskellige systemer har da også altid været sundt. Om man så ser det som et radikalt skift, der vil ændre ens liv og kalder på halvreligiøse overvejelser, eller om der snarere er tale om et pragmatisk forhold, hvor man selvfølgelig vælger at bruge de redskaber, der opfylder ens behov bedst, er vel et spørgsmål om temperament 😉

  Der vil i øvrigt ifølge Chris J. Davies være et plugin til Akismet i det nye system. Hvad skulle man gøre som blogger, hvis det ikke var for Akismet?

 4. Jeg er enig i, at konkurrence mellem systemer kun kan være en fordel for alle, som da sågar nogen gange kan påvirke ens liv;-)

 5. Som jeg har forstået det, så er det nye systems kode objektorienteret, benytter sig af PHP 5 og andre af den slags programmørforbedringer

  Med programmørforbedringer går jeg ud fra at du mener for de almindelige brugere, mht. at skræddersy bloggen udseende og funktioner

 6. Jeg tænkte ellers mere på udviklere af plugins og lignende. Men hvis koden er god, som det hævdes, så skulle man da tro at alting også bliver nemmere for brugeren. Tror ikke at jeg har overskud til at prøve at teste det;-)

 7. Hej Thomas

  Ja, jeg synes heller ikke man har hørt så meget til dem siden lanceringen. Men det kan også være at jeg ikke har fulgt så godt med.

Der er lukket for kommentarer.

Scroll to Top

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website. Hvis du fortsætter med at bruge dette site vil vi antage at du er indforstået med det.

Brug for hjælp til Wordpress?
Eller skal jeg lave et website til dig?

Lad mig ringe dig op og give dig et uforpligtende tilbud. Bare skriv dit nummer her:

Eller ring til min mobil: 30 30 21 30