Noget af det mest irriterende er, når man besøger en blog og skal vente på at den bliver loadet. Om det er et aktuelt problem for din blog, kan man for det meste godt selv fornemme, men du kan også kigge i bunden af din blog og så se load-tiden (kræver at dit tema viser dette), eller bruge online-værktøjer som sitescore.silktide.com eller webwait.com.
Hvad kan man så gøre ved det, hvis ens side er langsom?
1. Man kan tjekke om man har store billeder (som ikke er komprimeret).
2. Man kan være opmærksom på, om man trækker information ind udefra som sløver ens site. Det ses ofte i statuslinien i bunden af ens browser mens ens side indlæses. Det kan f.eks. være statistik-kode, feedburner, eksterne bannere inklusiv reklamer, eksterne billedgallerier, feeds der vises på ens site.
3. Minimere antallet af Javascripts på sin blog.
4. Deaktivere WordPress-plugins som du ikke bruger, og eventuelt teste om nogle af dem du bruger sløver dit site.
5. Du kan bruge caching. Arne Brachholdt har skrevet en udførlig artikel om, hvilke tekniske muligheder der er, for at cache din blog. De fleste tips kræver forstand på og adgang til serverteknik. Men hvis du bruger WordPress, kunne du prøve plugin’et WP-cache. Jeg har selv prøvet det, og det virker så hurtigt, at man næsten ikke opdager at man skifter side.
6. Henvend dig til din host hvor din blog ligger, og spørg dem om din lansomme load-tid skyldes deres database eller andet. Har selv været udsat for dette, og så skiftede de bare databasen, og det hele var godt. Dokumentér gerne med et link til eller screenshot af et værktøj der måler loadtid.
7. Hvis du bruger en gratis blogtjeneste, så overvej at bruge en anden, eller overvej at få en blog med eget domæne og egen host.
8. Hvis du allerede har din egen blog med eget domæne og webhotel, så overvej at skifte webhotellet.
Mere læsning.