Læg en Youtube-video på din blog eller weblog

Logo for Youtube hvor vi vil hente en video til vores blogMåske er jeg håbløst bagud, men idag lagde jeg for første gang en youtube-video op på min blog. Og det meget let!

1. Man opretter en konto hos youtupe.com.

2. Man trykker på knappen “upload videos” øverst til højre. Skriver titel, beskrivelse og tags for sin film og uploader den fra sin computer.

3. Da den var uploadet skulle jeg vente nogle minutter til den var klar.

4. Man finder sin film ved at trykke på sit loginnavn eller “My Videos” og vælger den ved at trykke på billedet af den.

5. Når man står med sin film på skærmen, kan man til højre for den se feltet “embed”. Koden som står i dette felt markerer man og kopierer over i sit blog-indlæg. Rich Text Editoren (wysiwyg) skal være slået fra når man kopierer koden ind. Dette gør man under menupunktet brugere, din profil og fjerner fluebenet i øverste venstre hjørne. Tabben kode i WordPress 2.1 var ikke nok.

6. Udgiv indlægget og du har en film på din blog.

Jeg fik lyst til at prøve at putte video på min blog, da jeg på Kolophons weblog så hvor god kvalitet film taget med et digital lommekamera havde. Jeg havde altid tænkt, at man skal have et videokamera for at lave den slags film. Men til det format Youtube-klippet på ens blog har, er et digitalkamera fuldt tilstrækkeligt. Et mobilkamera kan vel også gøre det. Endelig er jeg imponeret over hvor prompte og gnidningsløst Youtube-videoer afspilles.

Da jeg aldrig har vidst hvad jeg skal bruge filmklip til, har jeg ikke taget mange med mit digitalkamera. Filmen jeg har lagt på bloggen her, er fra U-bahn i Berlin hvor hele togstammen er uden døre imellem vognene.

3 kommentarer til “Læg en Youtube-video på din blog eller weblog”

  1. Til dem, der måske ikke synes at det er sjovt at skulle over i html-koden at rode, kan pluginet “Viper’s Video Quicktags” være en fin idé. Jeg bruger det selv, og det gør det så let som at indsætte et link (lidt lettere, hvis jeg skal være helt ærlig).

    Det tager sig af mange forskellige videotyper (YouTube, Google Video, IFILM, Metacafe, MySpace og desuden også filmklip, der ligger på eget domæne: Quicktime, avi, mpeg, wmv, flash), hvilket gør det til en rigtig god ting at have for alle, der bruger videoklip af nogen art.

  2. Tak for tippet René. Så godt at der var mange plugins, men vidste ikke rigtig hvad man skulle kaste sig ud i.

Der er lukket for kommentarer.

Scroll to Top

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website. Hvis du fortsætter med at bruge dette site vil vi antage at du er indforstået med det.

Brug for hjælp til Wordpress?
Eller skal jeg lave et website til dig?

Lad mig ringe dig op og give dig et uforpligtende tilbud. Bare skriv dit nummer her:

Eller ring til min mobil: 30 30 21 30