Hvis du ændrer dine URL’er: Permalinks Migration Plugin for wordpress

Som tidligere omtalt er det smart at lave en god URL-struktur, for at søgemaskinerne har nemmere ved at finde dine indlæg. Når man har besluttet sig for at gøre dette, skal man dog være påpasselig. Man risikerer nemlig, at alle ens tidligere permalinks går hen og bliver ubrugelige. Når Google så finder ud af, at der ikke ligger indhold på de sider den har indekseret bliver den sur, og smider disse sider i kategorien supplerende resultater (supplemental index), som er skidt for websitets Googlekvalitet. Samtidig bliver de indgående links til ens artikler værdiløse i Google og for de brugere der trykker på dem.

Hvis man vil ændre på URL-strukturen på sin WordPress-blog, kan jeg derfor anbefale at prøve Plugin’et: Permalinks Migration Plugin for wordpress

Pluginnet fungerer ved at lave søgemaskinevenlige 301-redirects (som kan testes her). Jeg har endnu ikke selv afprøvet det, og ved heller ikke om det også fungerer, hvis ens tidligere URL-struktur var den oprindelige grimme som er standard i WordPress’ permalinks.

5 kommentarer til “Hvis du ændrer dine URL’er: Permalinks Migration Plugin for wordpress”

  1. De oprindelige permalinks skulle meget gerne virke altid – også selv om man laver det om til pæne permalinks. Problemet opstår først hvis man går fra ét sæt pæne permalinks til et andet.

  2. Ja sådan har jeg også forstået det, at plugin’et har sin berretigelse når man går fra et sæt pæne til et andet sæt pæne. Tak for afklaringen.

  3. Permalink-strukturen ændrer man i “indstillinger” og “permanente links”. Plugin’et er kun til at dirigere besøgende og søgemaskiner der følger et gammelt link. Så du skulle ikke se andet end, at hvis du bruger et gammelt link, så bliver man dirigeret over til den nye adresse.

  4. Jeg havde vrøvl med en bestemt post efter at jeg slettede mine poster pånær én som ikke blev ændret i databasen og derfor søgte jeg efter problemstillingen. Jeg var dog nødt til at rette manuelt i databasen på denne ene post, men blev jo nysgerrig på hvad det betød at ændre på sine pæne permalinks og er stadigvæk lidt i tvivl.

    Skal det forstås sådan, at hvis man vil ændre sine pæne permalinks, så kan man få problemer, hvis man ikke har denne plugin indstalleret og hvis man har så skulle alt fungere også opdatering i databasen?

Der er lukket for kommentarer.

Scroll to Top

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website. Hvis du fortsætter med at bruge dette site vil vi antage at du er indforstået med det.

Brug for hjælp til Wordpress?
Eller skal jeg lave et website til dig?

Lad mig ringe dig op og give dig et uforpligtende tilbud. Bare skriv dit nummer her:

Eller ring til min mobil: 30 30 21 30