WordPress er oprindelig et blogsystem
WordPress er verdens mest udbredte system til at lave hjemmesider med. Det er gratis Open Source-software som der udvikles utrolig meget til, så derfor kan det varmt anbefales (Hvad er WordPress?). Men WordPress startede faktisk som et blog-system tilbage i 2003 da bloggingen lige var opstået som fænomén (dengang hed det en weblog). Så derfor er WordPress’ kernekompetence faktisk at lave en blog.
Hvem kan have have gavn af en blog med WordPress?
Blogs er i bund og grund et website med nyhedsartikler som er sorteret efter publiceringsdato, kategorier og på andre måder. Så derfor kan blogs bruges til forskellige ting. De oplagte måder at bruge en blog på er:
- Som blogger
- Som nyhedskanal til en virksomhed
- Som nyhedsmedie
Brug det bedste system til din blog, nemlig WordPress.org
Der findes mange forskellige systemer du kan bruge hvis du vil begynde at blogge, men jeg vil råde dig til at vælge det bedste, nemlig WordPress.org. De andre systemer er ofte lukkede systemer med mange begrænsninger og langt fra så fleksible og fyldt med muligheder. Der er ikke noget værre end, at man begynder at få succes med sin blog, og så skal man skifte system fordi der er begrænsninger i det system man har valgt. Så følg min guide nedenfor til at få din WordPress-blog og hold dig fra disse systemer: WordPress.com, Tumblr, Wix, Squarespace og Simplesite.
Dansk guide til at lave din WordPress-blog
- Start med at lave et WordPress-website
Hvis du vil have din egen uafhgængige WordPress-blog uden begrænsninger, så start med at følge min guide på dansk til hvordan du laver din egen hjemmeside med WordPress. - Når du har fulgt guiden og lavet dit WordPress-site, så er du der næsten. Faktisk er det normale, at bloggen ligger på forsiden af dit nye site og at der er kommentarfeldt efter hvert blogindlæg. Hvis du vil have din blog til at bo på en anden side end forsiden, så kan man oprette en “Side” (Der f.eks. hedder “Blog”) og så gå ind i “Indstillinger” og “Læsning”. Her kan man så angive, at den side man lige har lavet skal indeholde bloggen og samtidig kan man angive hvis der på forsiden skal vises en fast side.
- Nu er du klar til at skrive blogindlæg: Når du er logget ind i backend, så gå til “Indlæg” og tryk på “Nyt indlæg”. Nå det er skrevet trykker du på “Udgiv” og dit indlæg er publiceret.
- Hvis du ønsker at tilføje specielle funktioner til din blog, så gå ind i menupunktet “Plugins” og søg efter det. Det du finder kan du installere og aktivere med få klik.