Jeg synes det kunne være spændende at se hvilket statistik-program I bruger til jeres blog. Skriv det som en kommentar til dette indlæg og tilføj gerne dine erfaringer.
Måske kunne nogen af os blive inspireret gennem sådan en øvelse. Jeg synes meget sjældent at have set diskussioner, anmeldelser og sammenligninger af forskellige webstatistik-programmer. Ideen til denne rundpørge kom af dette indlæg i Ordpress.dk’s WordPress-forum om statistik-plugins.
——–
OPDATERING:
Rundspørgeresultet:
7 Google Analytics
3 Statcounter
3 Firestats
2 Chart
2 Webalizer
1 Slimstat
1 Popstat
1 Counterize
1 Reinvigirate
1 Shortstats
1 Feedburner
1 MyBlogLog
Tidligere benyttet
1 Livestats (wp)
1 Extreme-tracking
Links
Endelig fandt jeg en meget god oversigt over statistikprogrammer.
Og en liste med WordPress-statistik-plugins fra Codex.
Jeg bruger Statcounter til statistik på min blog. Her får jeg alle de informationer jeg skal bruge og det virker meget præcist…
http://www.statcounter.com
Selv bruger jeg Statcounter til at føre statistik over alle mine sites. Det er gratis, man må gerne skjule tælleren og man kan have et overblik over mange sites fra en konto. Jeg kan også godt lide, at den giver et næsten live-overblik. Der er ikke nogen forsinkelse på tællingerne. Man kan hurtigt se et overblik over page views på alle ens sites. Har så godt som alle de målefumktioner man har brug for. eneste ulempe er, at man som gratisbruger kun har adgang til 100 logfiler.
Jeg har tidligere brugt extreme-tracking, som var meget fint, men ikke gav mulighed for at skjule tælleren.
Har også installeret Google Analytics på nogle af mine sites. Synes dog ikke at det giver sp godt et intuitivt overblik som Statcounter. Der skal klikkes ret meget rundt, for at få et overblik, synes jeg. Og så synes jeg det er irriterende, at der går noget tid før statistikken er tilgængelig.
Jeg bruger Google Analytics på alle mine sites, men for dem jeg bruger wordpress på, benytter jeg mig at slimstat og nogle enkelte steder også popstats .. (jeg har ikke lige links på denne bærbare, men mon ikke de kan findes et eller andet sted 🙂
Af “eksterne” statistikker bruger jeg Google Analytics og Chart.dk. Som plugin til wordpress er Counterize rigeligt til mit behov.
Jeg har netop installeret Statcounter på mine blogs, og det ser ud til at virke, der har allerede været tre besøgende på http://regnskabsskolen.dk, og man kan se alt muligt. 1000 tak – det var et rigtig godt tip.
Jeg har sat koden ind i footeren lige før bodysluttagget, og jeg håber dermed at få alle sider med. Hvis nogen ved, at jeg har gjort det forkert, hører jeg meget gerne om det.
Mange hilsner
Anette
Som skrevet i forummet bruger jeg Google Analytics og reinvigorate.
Af de to foretrækker jeg klart reinvigorate, det er dejligt simpelt og har et dejligt design. Som det er nævnt i en tidligere kommentar kan det godt være lidt besværligt at finde frem til statistikkerne i Google Analytics (ikke noget der ligner Google). Ulempen ved reinvigorate er at det ikke er åbent for alle endnu, men det kommer jo nok :).
Begge giver forresten mulighed for at man kan sortere sine egne besøg fra.
Lad mig nu se…
Internt i WP: Shortstat. Eksterne: Google Analytics og Feedburner (for feed og site). Webserver: webalizer. I det daglige er det Shortstat og Feedburners statistikker jeg bruger mest.
Men ingen af dem har den funktion med, som jeg satte mest pris i den nu hedengange statistik fra Performancing: Muligheden for at at se, hvilke sider der gav ‘adsense’-pote (uden at behøve at sætte et utal af channels op).
Fedt med jeres tilbagemeldinger.
Faldt lige over denne liste med statistik-programmer:
http://www.conversionrater.com/index.php/2007/03/10/complete-guide-to-web-analytics-solutions-2007-edition/#comment-68930
Firestats, Google Analytics og Chart. Benyttede Livestats (wp) en kort overgang.
Jeg bruger Firestats http://firestats.cc/ der kan man også få en dansk oversættelse.
Det virker nu ganske glimrende, og opdateres løbende. Jeg bruger dog også Google Analytics, men som tiden er gået, er min interesse for hvor at vide hvor mange der kigger forb,i dalet…
Jeg bruger Google Analytics samt en programstump, som oplyser antal hits på de fleste services på siten. Hitlisten er offentlig på siten.
jeg fandt dig, da jeg i dag for første gang var inde og kigge på amino, som Thornborg anbefalede mig på TV2´s blogsites.
Jeg bruger Google Analytics og så også MyBlogLog, som er helt fantastisk hurtigt (hvis man er parat til at betale 3-5 dollars om måneden) og viser mig alt, hvad jeg vil vide:
Hvor kommer folk fra?
Hvad læser de?
Hvad klikker de på?
Den fås også i en tre dage lang prøveperiode 🙂
Jeg bruger FireStats. Jeg er egentlig godt tilfreds, men jeg synes ikke at deres filtre er så gode. Jeg ville gerne f.eks. kunne sortere de hits fra jeg får fra newsreader-sider som f.eks. Netvibes. Især Netvibes er træls med at sende mange hits i træk fra samme bruger.
Nogen der kender noget bedre?
Takker for den fine respons på rundpørgen. Har opdateret blogposten med resultat og links.
Ser du først dette indlæg nu, er du meget velkommen til stadig at skrive hvad du bruger.
Jeg har som tidligere nævt installeret Statcount i går. I footeren. Er der nogen, som ved, om jeg får det hele med, når jeg gør det på den måde, for tallene er godt nok underlige: Antallet af besøgende er kun en fjerdedel af hvad de er hos one.com, og selvom jeg ikke stoler på den, så synes jeg dog, at forskellen er meget stor.
Hvor lægger I andre jeres statistikkode?
Koden skal bare placeres indenfor Body-tagget. Jeg placerer den lige inden i footeren. Så det ser helt rigtigt ud som du tidligere har beskrevet det.
Er du sikker på, at du skelner mellem page-views og unikke besøgende?
Forskellen du beskriver lyder voldsom. Men man skal i det hele taget vænne sig til, at web statistic er en fleksibel størrelse. Forskellige systemer vil for det meste give forskellige resultater. F.eks. er sådan noget som unikke besøgende en meget fleksibel størrelse. Hvis en besøgende kommer morgen og aften, er det så en eller to nukkke besøgende? For det meste bliver et besøg unikt hvis der er mere en halv eller hel time imellem besøgende.
Hvis du er megget usikker på dine tal, s¨kan du da prøve at smide Google Analytics på også.
Takker. Jeg har gjort det rigtigt, og det er pageviews, jeg ser på i begge sammenhænge, så vidt jeg kan tolke den dårlige statistik hos one.com. Men jeg væler at tro på Statcount, fordi tallene hos one.com også var helt fantastiske.
Det var da ærgerligt at skulle give afkald de på fantastiske tal;-)
Jeg bruger livewebstat.dk….som overordnet set er gratis…
Det er så betalingsmodellen jeg har valgt (20,- om måneden) fordi den viser variabler..og det er jo nok så interessant at se, hvilke indlæg og hvor længe der er besøg 😉
mvh/ann-vibeke
Noget jeg har tænkt meget over (jeg bruger FireStats) er hvoir mange besøg man får fra Bots og fra feedreadere som Netvibes og Pageflakes.
I FireStats kan man selv tilføje IP-adresser og Botnavne, der skal ekskluderes, men det er et kæmpearbejde at vedligeholde. Derfor kan jeg ikke bruge min statistik til så meget. F.eks. giver Netvibes masser af “besøg” fordi den står og pinger siden hele tiden.
Er der bedre muligheder for ekskludering i de andre værktøjer?
Pingback: Huskeliste ved opstart af WordPress-blog
Hej Mads
Firestats (som jeg ingen erfaring har meda) tæller vel ikke når Netvibes læser RSS-feeded? Host Statcounter kan jeg nogenlunde se hvornår folk kommer fra readere, men det er ikke overdrevet mange gange.
Yes sir. Jeg får hver dag en lang række hits fra de samme IP-adresser lige i træk – og med Netvibes som referer. Måske jeg skulle prøve noget andet end FireStats.
Jeg bruger google analytics da jeg så kan spore events på mit website. Som f.eks. når nogen klikker/højreklikker på minne feed links, og så kan jeg også spore alle udgående kliks, så jeg kan se hvilke links mine besøgende klikker på.
Pingback: Mardahl.dk » Another successful WordPress Meetup