Hosting og domæner

Vil du have din egen blog med eget domæne?
Så har du brug for at købe et domæne (eksempelvis ditnavn.dk eller ditnavn.com) og noget webplads kaldet “webhotel” eller “hosting”. For at du kan køre blogsystemet WordPress (det bedste, og gratis) skal webhotellet understøtte PHP og have MySQL-database. Der findes rigtig mange muligheder for at købe domæne og webhotel.

Surftown
Surftown er et efter min mening et godt sted at starte med sin egen blog. Man får et stabilt webhotel med et kontrolpanel hvor så godt som alle funktioner kan betjenes. Som noget relativt nyt kan man automatisk installere WordPress ved at trykke på en knap. Så hvis man er lidt nervøs over at skulle installere selv, så ville dette være løsningen (Man andre scripts kan også installeres automatisk). En smart ting ved Surftown er, at man kan købe ekstra domæner til webhotellet eller købe et webhotel med mulighed for 10 domæner. Jeg har selv haft glæde af pakken med 10 domæner. Ellers er der ubegrænset antal email-adresser, og i det hele taget får man ting som mange andre steder koster ekstra. Vær opmærksom på, at webhotellet skal opsiges mindst en måned inden det ender, dvs. efter 11 måneder.

Dreamhost
Dreamhost er et amerikansk webhotel der som giver mulighed for at hoste et ubegrænset antal domæner (man skal selvfølgelig selv købe domænerne). Også Dreamhost giver mulighed for at styre så godt som alting i deres kontrolpanel, og de har også mange scripts (inkl. WordPress) man automatisk kan installere. Jeg benytter selv Dreamhost til nogle af mine sites og til at parkere mine ubrugte domæner. Ved at indtaste Pomo koden ORDPRESS ved forudbetaling på mindst et år, fås rabat på 50$

Købe domæner for sig
Normalt er det nemmeste at registrere domæner hos det webhotel man køber. Men hos Dreamhost kan man ikke registrere .dk-domæner (et .com-domæne er gratis) og i andre sammenhænge vil man måske bare registrere et domæne til senere brug. Hvis det bare er domænet man vil registrere, så kan jeg anfale gratisDNS for danske domæner og GoDaddy for internationale (såsom .com, .net, .org, .info, .biz). Både hos Surftown og Dreamhost kan domæner registreret andre steder tilknyttes.

Scroll to Top

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website. Hvis du fortsætter med at bruge dette site vil vi antage at du er indforstået med det.

Brug for hjælp til Wordpress?
Eller skal jeg lave et website til dig?

Lad mig ringe dig op og give dig et uforpligtende tilbud. Bare skriv dit nummer her:

Eller ring til min mobil: 30 30 21 30