WordPress Theme generator – lav nemt dit eget tema

wordpress theme generatorNu er der kommet en løsning til de, der ikke orker at lære kunsten at lave sit eget tema. Nemlig en online: WordPress Theme (tema) generator

Jeg har ikke selv afprøvet et tema lavet med den, men den ser meget lovende ud. Resultatet skulle ende med en zip-fil, som man helt som sædvanligt skal unzippe og placere i sin tema mappe. Temaerne skulle være vidget-duelige og fungere i de gængse browsere.

Få din blog geo-tagget

Nu har overskrift.dk lavet en ny oversigt over blogs. Nemlig et kort, hvorpå man kan se hvilke lokationer der er blevet blogget om eller fra. For at blive geo-tagget skal du installere et plugin på din WordPress-blog der hedder Geopress. Kortoversigten på overskrift virker nemlig ved at læse et geo-tag i dit RSS-feed.

Læs mere om Geo-tags, geopress og kortet her

kort1-lille.jpg

Har ordet “blog” vundet over “weblog”?

Thomas From har videnskabelig dokumenteret at udtrykket “blog” ser ud til at have knock out’et “weblog”.

Det er et resultat jeg godt havde på fornemmelsen. Med bloggingens store udbredelse er det blevet mere smart at sige blog, og det lidt selvforklarende udtryk weblog er ikke længere så nødvendigt. Når et fænomen er kendt, er det nemmere at brande med et eget navn.

I sin tid da blogging var nyt for mig, bidrog det i øvrigt til min forvirring, at man både kaldte det blog og weblog. Blog er jo ikke nogen logisk kortform af weblog. “Log” eller “wlog” ville være mere logisk, men nok knap så fængende.

Link via mrkab.com

Kursus i 16 lektioner i at lave WordPress-temaer (themes)

wpdesigner.jpgHvis du heller ikke har taget springet til at lave dine egne WordPress-temaer (themes), så er der hos WPDesigner et kursus. Jeg er ikke selv kommet så langt i det, men jeg synes det ser meget godt ud. Man får lært alle de forskellige aspekter og der lægges vægt på, at man forstår, hvad man gør.

Se introduktion og oversigt over kurset her:

WPDesigners 16 lektions-kursus i at lave et WordPress-tema